OS Országos Sajtószolgálat
2020. december 4. péntek
Ismertető


2020. október 29., csütörtök 16:33

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. október 29., csütörtök (OS) - A Fidesz nemet mondott az energiaszegénység és a légszennyezés csökkentésére -

    Az Országgyűlés Népjóléti bizottságának ülésén a kormánypárti képviselők ismét bebizonyították, hogy érzéketlenek és nem törődnek Magyarország szociális és környezeti problémáival. Az ülésen a Fidesz elkaszálta azt az LMP-s határozati javaslatot, amely hatékonyan csökkentette volna az energiaszegénységet és a légszennyezést, biztosítva, hogy ezen a télen már senkinek ne kelljen halálra fagynia a saját otthonában.  A kormánypárti képviselők a tárgysorozatba vétel elutasításával még a vitát sem engedélyezték ezekben az életbevágóan fontos kérdésekről.

Hazánkban a lakosság 30-40%-át érinti az energiaszegénység, vagyis ennyi embernek jelent nehézséget a rezsiköltségek előteremtése. Telente egy falunyi ember fagy halálra otthonában, és családok ezrei fagyoskodnak. Sürgősen cselekedni kell, mert itt a tél! Évente 15 ezer ember hal meg idő előtt a levegőszennyezés miatt, aminek főleg a helytelen lakossági tüzelés az oka.
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.