2024. április 19. péntek

2020. november 19., csütörtök 13:52

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. november 19., csütörtök (OS) - NYÍLT LEVÉL AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG ÉS EURÓPAI PARLAMENT ELNÖKEIHEZ

Tisztelt Ursula von der Leyen Elnök Asszony!Tisztelt David Sassoli Elnök Úr!
Önök, mint az Európai Unió két meghatározó alapintézményének vezetői hivatalból figyelemmel kísérik a tagállami, így a magyarországi politikai folyamatokat. Hazánk lassan tíz esztendeje egyfajta "csatatérállamnak" minősül persze nem a választott vezetők, nem is az őket támogató széles tömegek, hanem megítélésünk szerint elsősorban az országunkat és a nemzetet egyaránt ellenségnek tekintő, egyúttal a kereszténydemokrata-konzervatív legitim kurzust folyamatosan legyűrni kívánó külső és belső erők nyomásgyakorlási kísérleti következtében. Megjegyzendő, hogy ezen csoportosulások (pártok, NGO-k) egyik legfőbb eszköze az a dezinformációs kampány, amelynek elsődleges célja a magyar nemzet lejáratása, diszkreditálása részben az uniós intézmények és azok elöljárói szemében.

Ez utóbbi szándék megnyilvánulásaként értékeljük, hogy hat parlamenti és azon kívüli ellenzéki párt vezetője nyílt levelet intézett az Unió intézményeihez, amelyben az említett baloldali politikusok egypártrendszert vizionálnak és a törvényesen immár háromszor meggyőző többséggel megválasztott nemzeti kormányt és annak legitim miniszterelnökét megpróbálják a magyar emberekkel szembe állítani szokásosnak mondható módszerrel, valótlan és féligazságokat tartalmazó kijelentésekkel.

Kiadó: Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány