OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 12. vasárnap
Ismertető


2020. november 23., hétfő 09:37

A Szkeptikus Társaság Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. november 23., hétfő (OS) - Új elnökséget választott a hétvégén a Szkeptikus Társaság, amely a tudományos szemlélet és módszertan bemutatását, népszerűsítését, valamint a kritikai gondolkodás széles körben való elterjesztését és az áltudományos nézetek kritikáját tűzte zászlajára.

    A 2006-ban alakult civil szervezet leköszönő elnöke, Hraskó Gábor, 2009 óta állt az egyesület élén, s hosszú ideje a hazai és az európai szkeptikus mozgalom meghatározó személyiségének számít.

A most megválasztott elnökség tagjai: Pintér András Gábor elnök, Péterfi Dániel ügyvezető elnök, valamint Csécsi Laura és Györgyey János alelnökök. Pintér András, aki eddig az egyesület alelnökeként tevékenykedett, leginkább a nemzetközi szkeptikus térben szerzett magának hírnevet mint az Európai Szkeptikus Podcast egyik alapítója és házigazdája, valamint a Szkeptikus Szervezetek Európai Tanácsának elnökségi tagja.

Az új elnökség komoly kihívások előtt áll. A Társaságnak egy olyan időszakban kell a hazai szkeptikus mozgalom előre mozdításán fáradoznia, amikor a tudomány megítélése, az objektivitás és a bizonyítékokon alapuló szemlélet egyre inkább mélypontra kerül. Az áltudományok, svindli termékek, járvány- és/vagy klímaváltozás tagadó eszmék, illetve különböző összeesküvés-elméletek gyorsuló ütemben terjednek, így az új vezetés fontosnak tartja a kommunikáció megújulását és az aktívabb részvételt a tudományos kérdésekről szóló társadalmi párbeszédben.
    
     Kiadó: Szkeptikus Társaság Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.