OS Országos Sajtószolgálat
2024. február 25. vasárnap
Ismertető


2020. november 23., hétfő 14:37

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. november 23., hétfő (OS) - Az ABOSZ közös levélben fordult a miniszterelnökhöz, az Operatív törzshöz, az EMMI-hez, és Magyarország minden országgyűlési képviselőjéhez a COVID-19-es járvány kapcsán előírt maszkhasználat felelőtlen előírásai és a közérdekből szükséges változtatások ügyében. Érdemes ugyanis kipróbálnunk, hol is áll hazánkban az állampolgárok érdekérvényesítő ereje.

    A média naponta változó, logikailag súlyosan ellentmondó híreket közölt azzal kapcsolatban, hogy végre Magyarországon is elkezdtek foglalkozni a COVID-19 járvány fékezése céljából kötelezően elrendelt maszkhasználat alóli okszerűen kívánatos felmentés kérdésével (az autistáknak már nem, de az értelmi fogyatékkal élőknek kell maszkot viselniük). Aztán a téma kikerült a hírek fősodrából.

Pedig a magyar sajtó már májusban is hiába ismertette, hogy a brit szabályok a maszkviselést illetően megengedőbbek az olyan betegségekben szenvedők esetén, akik számára szinte megvalósíthatatlan vagy akár veszélyes is az elérhető maszkok előírt módú hordása.

Léteznek azonban többek között átlátszó, az arcot inkább pajzs-szerűen fedő, így a légzést is könnyítő maszkok is, amelyek ideálisak lehetnek bárki számára, aki asztmában, COPD-ben, tüdőtágulatban, autizmusban, mentális vagy egyéb, olyan fizikális problémákban szenved, ami miatt nem viselhet életminőségét drasztikusan rontó hatások nélkül normál maszkot.

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.