OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2020. november 23., hétfő 14:37

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye (3. rész)
    Budapest, 2020. november 23., hétfő (OS) -

    Összeegyeztethető mindez az idősek és veszélyeztetettek kiemelt védelmével?

Amennyiben a fentebb felvetett könnyítő lehetőségeket az állam nem biztosítja, azzal nem csak az egészségügyi, hanem a szociális ellátási rendszer további, még súlyosabb túlterhelését is kiválthatja. Megéri?

Teljesen abszurd, észszerűen indokolhatatlan és összességében káros előírás például, hogy november 11-től kívánatos igényességű pontosítás nélkül kötelező a közterületi maszkviselés a tízezer főnél nagyobb települések egyes közterületein is. A területek kijelölése a polgármester feladata.

Senkitől nem várható el, hogy naprakészen tudja, településenként hol vannak pontosan a kötelező maszkviselésre kijelölt területek, és senki nem adhat értelmes magyarázatot arra, ugyan miért kell maszkot viselnünk akkor is, ha 6-10 méteren túl, vagy akár látótávolságon belül egyetlen ember sincs a közelünkben.
A gondatlanul megfogalmazott szabályok betartását viszont fegyveres katonákkal kiegészített rendőrjárőrök ellenőrzik. Vigyáznak ránk, nehogy stresszhiányban szenvedjünk?

Nem lenne egyszerűbb, betarthatóbb és sokkal hatékonyabb is a közterületi maszkviselést kijelölt területek nélkül, általánosan pusztán a 6 méternél kisebb szociális távolságon belülre előírni?

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.