OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. november 24., kedd 16:42

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2020. november 24., kedd (OS) - Újabb pert nyertem az EMMI-vel szemben a kórházi ágykiürítések ügyében

        Pert nyertem az EMMI-vel szemben, miután tavasszal megtagadták a 60 százalékos kórházi ágyfelszabadítások indokoltságát alátámasztó szakmai anyagok kiadását. A bírósági ítélet végrehajtására küldött válaszban ugyanakkor hiába kerestük ezeket az anyagokat. Az EMMI állítása szerint a kórházi ágykapacitások felmérése alapján döntöttek a 60 százalékos ágyfelszabadításról.
     Abszurd választ adott az EMMI arra az adatkérésemre, aminek megválaszolására bíróság kötelezte. Azt szerettem volna megtudni, hogy miért volt szükség tavasszal a kórházak 60 százalékos ágyfelszabadítását előíró miniszteri utasításra. Szakmai anyagok és járványügyi előrejelzések helyett viszont sok-sok táblázatot kaptam arról, hogy az egyes időpontokban mekkora volt a kórházak COVID-betegek ellátására képes, illetve nem képes ágykapacitása.
     Az EMMI az adatok mellett elismételte azt a képtelen állítást, hogy csak az ágyak 2 százalékát kellett felszabadítani, mivel az ágyak 58 százaléka már a miniszteri utasítás pillanatában szabad volt. Amellett, hogy ez már csak azért sem igaz, mert nem országosan, hanem kórházanként kellett teljesíteni a 60 százalékot, a NEAK és most az EMMI táblázatai cáfolják a minisztérium állításait: rengeteg esetben 2 százalékot többszörösen meghaladó ágykiürítésre került sor, komplett kórházi osztályokat ürítettek ki, ráadásul húsvétkor.

Szél Bernadett

     Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.