OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. november 29., vasárnap 14:42

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2020. november 29., vasárnap (OS) - Demeter Szilárdnak és eszméinek nincs helye a közéletben! -

    Vannak nézetek, amelyek teljesen elfogadhatatlanok. Vannak történelmi tények, amelyeket nem lehet vitatni. Vannak magyar, vagy európai normák, amelyeket be kell tartani.

Demeter Szilárd minden ilyenen túlment, minden határt átlépett. Ezen semmit nem változtat az, hogy visszavonta a publicisztikáját.
Demeter Szilárd Hitlerhez hasonlítja az Európai Uniót, gázkamráról ír, lábbal tiporja az értékeinket. Meggyalázza milliók emlékét, magyarok, magyar zsidók, magyar cigányok tragédiáját.

Egy ilyen személynek nincs helye a magyar közéletben, egy ilyen embernek eddig sem lett volna szabad, de ezután végképp nem szabad egy olyan intézmény élén maradnia, mint a Petőfi Irodalmi Múzeum.

Amennyiben ott maradhat, akkor azzal a kormány csak azt igazolja, hogy nem érdeklik az emberi érzések, nem tiszteli sem az áldozatokat, sem a túlélőket, sem azok életben maradt rokonait, gyermekeit, unokáit – a magyar és az európai társadalmat. Ki kell mondani, elég volt, ennek véget kell vetni!  

Az LMP azonnali és érdemi lépést követel a kormánytól, illetve a PIM felettes szervétől az EMMI-től!

Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté,
az LMP társelnökei
    
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.