OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. december 5., szombat 17:26

A Mi Hazánk Mozgalom közleménye
    Budapest, 2020. december 5., szombat (OS) - A TOP10 legveszélyesebb kereszteződés átépítését kezdeményezi évente a Mi Hazánk

    Magyarország 10 legtöbb balesetet okozó kereszteződésének átépítését kezdeményezi a Mi Hazánk Mozgalom főként az emberéletek megóvása érdekében, minden évben állami költségvetési forrást biztosítva a TOP10 legveszélyesebb útszakasz megfelelőbb forgalomszabályozási megoldásának kialakítására a közútkezelőnek, tehát pl. körforgalom építésére, amit itt is több mint egy éve szorgalmaztam.

A hatályos miniszteri rendelet értelmében elvileg legalább ötévente felül kell vizsgálni minden közút forgalmi rendjét, azonban a tapasztalatok szerint sok esetben nincs érdemi vizsgálat. A közútkezelőknél nincs lista a legveszélyesebb közlekedési helyszínekről, Budapest rendőrfőkapitányától is csak olyan általános listát kaptam válaszul önkormányzati képviselőként, hogy a XI. kerület legbalesetesebb helyszínei közt van pl. a Bartók Béla út, a Budafoki út és az Egér út, de hogy pontosan mely részei, az nincs megjelölve. Ezért a Mi Hazánk Mozgalom szerint a KSH bevonásával kell olyan baleseti statisztikát készíteni, mely alkalmas pl. a legveszélyesebb kereszteződések kiszűrésére.

Bővebben Novák Előd újbudai képviselő, a Mi Hazánk alelnökének Facebook-oldalán...


     Kiadó: Mi Hazánk Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.