OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. december 10., csütörtök 12:05

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége közleménye
    Budapest, 2020. december 10., csütörtök (OS) - Parkolási kedvezménnyel felturbózott levegőszennyezés a koronavírusra hivatkozva. Magyarország az egyik legrosszabb levegőjű uniós ország, adataink telente még a kínai és indiai hasonló értékeket is meghaladják. Az alapos megfontolás nélkül elrendelt ingyenes parkolás nem embereket véd, hanem bővíti a lehetséges áldozatok körét. A koronavírus veszélyeztetettjeinek esélyeit is tovább csökkentik a tüdejüket fokozottabban megterhelő belégzett mérgek.

    A fővárosi közgyűlés egyik frakcióvezetője, Horváth Csaba utalt rá, pusztán Budapesten is több mint kétezer ember hal meg évente a rossz levegő miatt. Arra kéri a parlamentet, hogy vonja meg a kormánynak az egész ország parkolását a veszélyhelyzetre hivatkozva, de téves indokok alapján szabályozó jogkörét.

Kétségtelen, hogy a mindenhova kiterjedő ingyenes parkolás következtében a lassan kerengve jóval több mérgező gázt kipöfögő autók brutálisan tovább növelik a légszennyezést, és ezzel közvetve különösen csökkentik a COVID-19-es járványban tüdejük révén különösen érintett megbetegedettek esélyeit is.

Vannak ügyek, amelyekben elvárható, hogy a parlamentben állítólag minket egymással versengve képviselő pártok ideológiai és egyéb különös pártérdekeiktől függetlenül, kivételesen a nyilvánvaló közérdekek szerint járjanak el attól függetlenül, hogy éppen ki vetett fel közjót veszélyeztető problémát.

Egy rossznak bizonyult döntés új törvény alkotása nélküli önkéntes visszavonása is elvárható lenne!

Pós Péter, az ABOSZ elnöke

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.