OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 15. szerda
Ismertető


2020. december 15., kedd 12:02

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. december 15., kedd (OS) - A pánikkormány másfélmillió embert tart bizonytalanságban - Saját, újkori földbirtokosaiknak kedveznek Orbánék

        Bár a kormány és az Agrárminisztérium korábban azzal hitegetett, hogy gyorsabb és egyszerűbb lesz a földeken fennálló osztatlan közös tulajdon bekebelezése, a módosításhoz szükséges végrehajtási rendelet mégsem készült el mindeddig.
     A Demokratikus Koalíció szerint ez a késlekedés most mintegy másfél millió ember életét nehezíti meg Magyarországon. Ráadásul a jelenlegi törvény legkritikusabb része egyértelműen a fideszes döbrögiknek kedvez, akik előszeretettel teszik zsebre az uniós mezőgazdasági támogatásokat. Az úgynevezett bekebelezés értelmében ugyanis az egy hektárt el nem érő területtel rendelkező területrészeket a nagyobb területtel rendelkező tulajdonostársak kisajátíthatják. Mi, európai magyarok nem hagyjuk, hogy Orbánék köre kisajátítsa az országot és tönkretegyék a becsületes, földből élő családokat.

Benedek Szilveszter
a DK Agrárkabinetjének vezetője

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.