OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2020. december 17., csütörtök 10:54

A Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2020. december 17., csütörtök (OS) - A Változó Világ Mozgalom (VVM) különösen fontosnak és aktuálisnak tartja az ország szuverenitásának kérdését.

    Jó ideje kibékíthetetlen harcot vív a politikai térben két álláspont. Az egyik szerint hazánk szuverenitását nagy veszélyek fenyegetik, de leginkább "Brüsszel". Egy Európai Egyesült Államok pedig egyenesen végveszély, teljességgel elfogadhatatlan vízió. A másik álláspont csupán annyit mond, hogy az európai integráció jó és szükséges, ebbe az irányba kell haladni. Teljesen nyilvánvaló, hogy a téma hihetetlenül fontos és hihetetlenül összetett, ezért sajnálatos, méltatlan helyzet, hogy az a politika prédája. A politika helyett erről a társadalom és a tudomány tartozik elmélyült őszinte és bölcs vitával. A tudomány, ki tudja miért, hosszú ideje süket, a társadalom pedig jó ideje meg van fosztva minden valóságos fórumtól. A média privatizálva van, a lehető legsötétebb értelemben.
    A helyzet pedig az, hogy az emberiség szükségszerűen, de hihetetlenül keservesen halad egy teljes szuverenitási hierarchia felé, amelyben "minden ember fenség", de minden önkormányzattal is rendelkezik kormányzati jogosítványokkal, jó kormányzással jeleskednek a területelvű államok, mindenhol színre lépnek a civilizációs "földrészek" federációi, és mint a civilizáció templomának záróköve, helyére kerül a legitim és potens világkormány. Mindezt pedig eleven és kiegyensúlyozott struktúrának kell látni, és létrejöttéért, sikeréért közösen cselekedni.
    A jövőnk közös lesz, vagy nem lesz!

     Kiadó: Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.