OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. december 30., szerda 10:05

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. december 30., szerda (OS) - A Fidesz 2020-ban csak a szegénységet tudta garantálni a nyugdíjasoknak

        Az Orbán-kormány a 2010-es hatalomra kerülése óta kifosztja a nyugdíjasokat. Így volt ez idén is, 1,2 százalékos emeléssel szúrták ki a nyugdíjasok szemét, miután az idősek 10 hónapon keresztül hiteleztek a kormánynak azért, mert szándékosan alultervezik az inflációt minden évben. Az pedig már most látszik, hogy 2021-ben a kormány által kihirdetett 3%-os nyugdíjemelésnél nagyobb lesz az árak emelkedésének az üteme, mivel még az MNB is 3,6%-os inflációval számol jövőre.
     A Fidesz ráadásul gyakorlatilag befagyasztotta a nyugdíjakat azzal, hogy áttért az inflációkövető nyugdíjemelés technikájára. Ez a módszer ugyanis arról szól, hogy ha valaki nyomorultul kevés nyugdíjból él, akkor garantálják neki, hogy a jövő évben is nyomorultul kevés nyugdíjból fog élni.
     2020-ban az Orbán-kormány kudarcos válságkezelése miatt pedig még nehezebb helyzetbe kerültek a nyugdíjasok, mivel a vártnál is nagyobb mértékben csökkent a magyar gazdaság teljesítménye, az infláció pedig az egekbe szökött. A mindennapi megélhetés költségei pedig jövőre is növekedni fognak, ezért az MSZP elengedhetetlennek tartja a nyugdíjak nagyobb mértékű, legalább 4%-os emelését.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.