OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. december 30., szerda 10:49

A Hangya Közösség Alapítvány közleménye
    Budapest, 2020. december 30., szerda (OS) - Szilveszteri közlemény 2020 - Állatvédelem.

        A Magyar Közlöny 280. számában kiadott kormányrendelet egyértelműen meghatározza, hogy nem támogatja semmilyen pirotechnikai eszköz használatát szilveszter időszakában. Mégsem fognak otthon ülni az állatvédők. A kormányrendelet megfogalmazásában, a polgári célú pirotechnikai tevékenységekről szóló rendelet szerint a pirotechnikai tűzijáték termékek december 28-án 18 óra és a következő naptári év január 1-jén hat óra között tartó időszak tartama alatt nem használhatók fel. Ezzel a rendelettel nem sikerült felülírni a már jelenleg törvényben lévő jogszabályokat, így magánterületen továbbra is lehet számítani "durrogtatásra" és az ezt követő vészhelyzetekre.
     Az állatvédelmi alapítvány és partnerszervezetei kérik, hogy minden állattartó kiemelten figyeljen kedvencére.
     Fontos, hogy a megtalálást idén nehezíti a kijárási tilalom. A legtöbb elütött és sokkos kutyáról az előző években a lakosság értesítette az állatvédőket. Tavaly több száz kutya és macska esett áldozatul a szilveszteri petárdázásoknak, tüzijátékozásoknak. A társállatokon kívül a haszonállatokat és a madarakat is nagyon megviseli a hangzavar és fényhatások. De nem csak az állatokra veszélyes. Minden évben a fogyatékossággal, betegségekkel küzdő gyermekeknél és időseknél is gyakoriak a pánikhelyzetek, rohamok.
     Kérjük, hogy ebben a gondokkal terhelt időszakban gondoljon másokra is, ne csak a saját szórakozására. Fogjunk össze ebben a kiszolgáltatott helyzetben!

     Kiadó: Hangya Közösség Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.