OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2021. január 18., hétfő 08:31

Az Európai Baloldal - Magyarországi Munkáspárt 2006 közleménye
    Budapest, 2021. január 17., vasárnap (OS) - Az Európai Baloldal a szegényeknek adna többet, nem a vezetőknek

    Az Európai Baloldal felháborítónak tartja, hogy az új városvezetés 29 millió forint jutalmat osztott ki önkormányzati tanácsadóknak.

Ahogy annak idején elítéltük Tarlós István fideszes főpolgármester jutalomosztogatását, most Karácsony Gergelyét is bíráljuk.

Ezen összegeket inkább a szegényekre kellett volna költeni, semmint a szegénységgel foglalkozó tanácsadók akár 800 ezer forintos fizetésének karácsonyi megduplázására, amely teljességgel elhitelteleníti ezen politikusokat.

Ez fokozottan érvényes olyan időszakra, amikor telente több száz honfitársunk hal meg a hideg időjárás miatt, amely jelzi a hazai kapitalizmus totális csődjét.

Orbán korrupt rendszere csak olyan szociálisan érzékeny és szolidáris politikusokkal váltható le, akik valóban komolyan gondolják, hogy a megszorításokat nem a szegényekkel, hanem önmagukkal kezdik.

A humánus, baloldali koncepció hiánya nem csak a Jobbikkal való összefogásban, de a menekültellenességben és most a milliós jutalmakban is kifejeződik azon politikai körben, amely nem érdemli ki a baloldali jelzőt.

Szintén elítélendő, hogy a fasiszta kormánymédia rendszeresen, sulykolva, tévesen és szándékosan megtévesztő módon a "baloldali" kifejezéssel hivatkozik a neoliberális politikusokra.

Európai Baloldal
Sajtóiroda
     Kiadó: Európai Baloldal - Magyarországi Munkáspárt 2006

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.