OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. január 18., hétfő 11:31

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye
    Budapest, 2021. január 18., hétfő (OS) - Új tűzoltólaktanya épül Kecskeméten. A többfunkciós létesítmény építési munkálatai megkezdődtek, az épületegyüttes a város hivatásos tűzoltó-parancsnoksága és katasztrófavédelmi kirendeltsége mellett a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságnak is helyet ad majd. A "Tűzoltólaktanyák kialakítása – Kecskemét tűzoltóság" elnevezésű, KEHOP-1.6.0-15-2016-00012 azonosítószámú európai uniós projekt 5 milliárd 366 millió 618 ezer forint vissza nem térítendő támogatást biztosít arra, hogy a zöldmezős beruházás megvalósuljon.

         A csaknem ötezer-háromszáz négyzetméteres épület helyének kiválasztásakor fontos szempont volt, hogy az itt szolgáló állomány a lehető legrövidebb idő alatt érje el a veszélyeztetett területeket. Az új laktanyában tíz szerállást alakítanak ki a készenléti járművek számára. Az emeleten irodák, egy 24 órás szolgálatot ellátó hírközpont és szolgálati helyiségek, valamint raktározást, tárolást szolgáló helyiségek kapnak majd helyet. A megyei igazgatóság és a kirendeltség helyiségeit az irodai szárnyban alakítják ki, ahol tárgyaló, ügyfélváró, valamint külön orvosi, pszichológiai vizsgáló is készül. Az akadálymentes épület mellett zöld terület és a legénység kiképzéséhez, gyakorlatozásához szükséges sportpályák is létesülnek. A napelemes rendszernek, talajszondás hűtő-fűtő rendszernek köszönhetően gazdaságosan üzemeltethető lesz az új épület. A beruházás Kecskemét és tizenöt település lakójának a biztonságát erősíti, várhatóan 2023 tavaszától.

     Kiadó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.