OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. január 19., kedd 11:43

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. január 19., kedd (OS) - A pánikkormány már az átlagbér nagyságáról is hazudik a magyaroknak

    Azt már megszokhattuk, hogy Orbán Viktorék egy olyan alternatív valóságban élnek, ahol egy gázszerelőből lopás nélkül lehet egyik napról a másikra milliárdos, ahol közpénzből az Adrián jachtozni magánügy, ahol népi felajánlásból fizetjük adóforintjainkból a miniszterelnök gyerekeinek külföldi taníttatását, és ahol válság közepén több tízmilliárdos vadászati kiállítást rendezni nemzeti érdek. Ez a mostani húzásuk azonban még tőlük is elég meredek: mint a GKI kutatásából kiderült, a pánikkormány a valóságnál 20 százaléknál magasabb átlagkereseti adatokat akart behazudni a magyaroknak.

A Demokratikus Koalíció szerint szánalmas az a vergődés, ahogyan Orbánék már a gazdasági válság hatásait és saját rossz politikájuk szomorú következményeit is megpróbálják durcás gyerekként elhazudni. Hiába hagyták ki az átlagkereset számításakor az alacsonyabb jövedelműeket és a válság miatt részmunkaidőbe átsoroltakat, a tények ettől még tények maradnak: a GKI számítása szerint 19 magyar megyéből 14-ben az országos átlag alatt maradt a nettó kereset az elmúlt években! Ez tehát az illiberális gazdaságpolitika és a pánikkormányzás következménye: elszegényedő családok, megszűnő munkahelyek, egyre csökkenő átlagkereset. Orbánéknak ’22-ben ezért (is) menniük kell!

Barkóczi Balázs

a DK szóvivője


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.