OS Országos Sajtószolgálat
2021. február 25. csütörtök
Ismertető


2021. január 20., szerda 12:11

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2021. január 20., szerda (OS) - Nagy István adjon magyarázatot az ökológiai gazdálkodás szak megszüntetésére! -

    Az LMP-Magyarország Zöld Pártja írásbeli kérdéssel fordult Nagy István miniszterhez, mert tudni szeretné, mégis milyen érvek szólnak az agrárökológiai gazdálkodási mesterszak beszántása mellett. A zöld párt szerint ez a lépés újabb bizonyíték arra, hogy a Fidesz kormány továbbra is a nagyüzemi agrárlobbi érdekeit szolgálja ki.

A magyar kormány ismét bizonyságot tett róla, hogy továbbra is ragaszkodik a környezetpusztító mezőgazdasági gyakorlat folytatásához, hiszen kormányrendeletben tiltották be az ökológiai gazdálkodási mérnök mesterszak indításának a lehetőségét. Az előzményekről se feledkezzünk meg, úgy mint a környezetgazdálkodást oktató Szent István Egyetem Környezet- és Tájgazdálkodási Intézetének évekkel ezelőtti megszüntetése, a nemzetközi hírű Kishantosi Ökológiai Mintagazdaság tönkretétele, és más ökológiai gazdálkodással kapcsolatos képzések megszüntetése.

A nagyipari módszerekkel végzett, vegyszeres, monokultúrás, a klímaváltozás negatív hatásait felerősítő gyakorlat katasztrofális hatással van talajainkra, természeti környezetünkre, a fajok sokféleségére. Miközben a világ vezető agráregyetemein keresik a környezetkímélő, alternatív gazdálkodási gyakorlatokat, a magyar kormány megszünteti ennek oktatását és kutatását.

Az LMP írásbeli kérdéssel fordult az agrárminiszterhez és kéri, magyarázza meg a megmagyarázhatatlant!

Schmuck Erzsébet
az LMP társelnöke

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.