2024. április 19. péntek

2021. január 20., szerda 14:39

Az LMP - Magyarország Zöld Pártjának közleménye
    Budapest, 2021. január 20., szerda (OS) - Az LMP gratulál Joe Biden és Kamala Harris beiktatásához és üdvözli, hogy az USA visszalép a párizsi klímaegyezménybe -

Az Amerikai Egyesült Államokban új időszámítás kezdődik, az LMP – Magyarország Zöld Pártja pedig reméli, hogy 2022-ben ez így lesz Magyarországon is.

Joe Biden több tucat rendeletet szándékozik kiadni a beiktatását követő tíz napban. Ezen fontos és egyben szimbolikus döntések közül is az egyik legfontosabb, hogy Washington vissza akar lépni a párizsi klímaegyezmény aláírói közé.

Ez a lépés kiemelkedő jelentőséggel bír az egész világ számára. Ahogy az Egyesült Államok 46. elnöke korábban fogalmazott "nincs ma nagyobb kihívás, mint a klímaváltozás, ami a környezetünket, az egészségünket, a közösségeket, a nemzetbiztonságunkat és a gazdasági jóllétünket is veszélyezteti." Az a tény, hogy Biden az első lépések közé emelte az USA visszalépését azt jelzi, hogy az USA aktívan fog küzdeni a világunkat veszélyeztető éghajlatváltozás megfékezéséért és a biológiai sokszínűség megőrzéséért.

Különösen örvendetes ez az LMP – Magyarország Zöld Pártja számára, és azt jelzi, hogy a párt jó úton jár, amikor a zöld gondolkodást helyezi a középpontba - szemben a Fidesz-kormánnyal, ami eközben úgy alakítja át a magyarországi agrárfelsőoktatást, melynek valószínű következménye az is, hogy a természetkímélő, korszerű gazdálkodás kikerül az egyetemi oktatásból.

Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté,
az LMP társelnökei