OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. január 20., szerda 14:39

Az LMP - Magyarország Zöld Pártjának közleménye
    Budapest, 2021. január 20., szerda (OS) - Az LMP gratulál Joe Biden és Kamala Harris beiktatásához és üdvözli, hogy az USA visszalép a párizsi klímaegyezménybe -

    Az Amerikai Egyesült Államokban új időszámítás kezdődik, az LMP – Magyarország Zöld Pártja pedig reméli, hogy 2022-ben ez így lesz Magyarországon is.

Joe Biden több tucat rendeletet szándékozik kiadni a beiktatását követő tíz napban. Ezen fontos és egyben szimbolikus döntések közül is az egyik legfontosabb, hogy Washington vissza akar lépni a párizsi klímaegyezmény aláírói közé.

Ez a lépés kiemelkedő jelentőséggel bír az egész világ számára. Ahogy az Egyesült Államok 46. elnöke korábban fogalmazott "nincs ma nagyobb kihívás, mint a klímaváltozás, ami a környezetünket, az egészségünket, a közösségeket, a nemzetbiztonságunkat és a gazdasági jóllétünket is veszélyezteti." Az a tény, hogy Biden az első lépések közé emelte az USA visszalépését azt jelzi, hogy az USA aktívan fog küzdeni a világunkat veszélyeztető éghajlatváltozás megfékezéséért és a biológiai sokszínűség megőrzéséért.

Különösen örvendetes ez az LMP – Magyarország Zöld Pártja számára, és azt jelzi, hogy a párt jó úton jár, amikor a zöld gondolkodást helyezi a középpontba - szemben a Fidesz-kormánnyal, ami eközben úgy alakítja át a magyarországi agrárfelsőoktatást, melynek valószínű következménye az is, hogy a természetkímélő, korszerű gazdálkodás kikerül az egyetemi oktatásból.

Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté,
az LMP társelnökei
    
     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.