OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 4. szombat
Ismertető


2021. január 21., csütörtök 11:29

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. január 21., csütörtök (OS) - Miért késlekedik a kormány? – Egyszerűen igényelhető bértámogatást, most!

        A Fidesz bebizonyította, hogy semmit sem tanult a tavasszal elkövetett hibáiból, mivel ismét csak egy kudarcos bértámogatási programot sikerült összehoznia. A kormány most sem akar érdemi támogatást nyújtani a bajba került vendéglátósoknak, miközben az egész ország érzi, hogy a korábbi elkésett és szűkmarkú intézkedéseinek milyen súlyos következményei lettek: kirúgások, fizetéscsökkenések, cégcsődök indultak el.
     Tavasz óta láthatjuk, hogy megvan a pénz a válságkezelésre, csak éppen a Fidesz nem oda juttatja el, ahova kellene. Az látszik ugyanis, hogy a multiknak és az oligarcháknak villámgyorsan röpködnek a több tízmilliárdok, miközben a munkavállalók a megélhetésükért, a kis- és közepesvállalkozások pedig a talpon maradásért küzdenek.
     Úgy tűnik, hogy a kormány szándékosan cserben hagyja azokat, akiknek a megélhetése az állami bértámogatástól függ. Ugyanis a külföldön bevált rendszert a magyar kormány fideszesítette, amiből az lett, hogy egy túlbonyolított folyamaton keresztül nyújtanak, túlságosan kevés támogatást és azt is rendkívül lassan. Ennek pedig az a következménye, hogy rengeteg vendéglátós a mai napig nem kapta meg még a novemberi bértámogatást sem az államtól.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.