OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. január 29., péntek 13:15

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. január 29., péntek (OS) -

    Fürjes Balázs államtitkár álszent tagadása egyre nyilvánvalóbbá teszi, hogy a kormány jelenleg is a "lopakodó olimpiai program" megvalósításán dolgozik. Az államtitkár tegnap este azt nyilatkozta ugyan, hogy az olimpiarendezés ügye nincs a kormány asztalán, a Fürjes Balázs felügyelte sok százmilliárdos beruházások jó része azonban nem nagyon magyarázható mással, mint az újratöltött olimpiai vágyálommal. Ebbe a sorba nem csak az atlétikai centrum és a kézilabda csarnok megépítése tartozik, de a Ráckevei-Dunán tervezett evezőspálya, a ma Déli Városkapu projektnek nevezett beruházás és a Galvani híd megépítése is.
A Galvani híd megépítése ugyanis kifejezetten az ingatlanbefektetők, oligarchák és az olimpiai rendezés érdekében kerülhetett az Albertfalvai híd elé. A főváros terveiben világosan az Albertfalvai híd megépítése szerepelt első helyen a Galvani híddal szemben, hiszen az Albertfalvai híd 250.000 dél-budapesti ember közlekedését segítené közvetlenül, a Galvani híd pedig elsősorban a "miniszterelnöki kötélbarátok", ingatlanbefektetők érdekeit szolgálja. Vajon véletlen lenne, hogy a kormány legfontosabb budapesti beruházásai a Garancsi-lakópark közlekedési beruházásai (Garancsi-villamos és Garancsi-híd)? A főváros eddig egyetlen okból bólintott rá a Galvani hídra, az pedig a belváros forgalomcsillapítása volt.
    
     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.