OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. február 2., kedd 15:40

Az LMP - Magyarország Zöld Pártjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. február 2., kedd (OS) - Gyászos nap volt január 29. a Szegedi Tudományegyetem számára – a Fidesz-KDNP tolvajkoalíció áldozatává vált -

    A szenátus ülésén azonban szertefoszlottak a remények, amikor az átláthatatlan körülmények között lezajlott szavazás alatt a megtévesztett, megfélemlített, naiv vagy éppen megzsarolt szenátusi tagok közül 29 fő igen szavazatával megszületett az a gyalázatos döntés, ami aljas módon elárulta a magyar tudományt, a hazai felsőoktatást és a teljes szegedi egyetemi polgárságot. A háttérben nem más áll, mint a Fidesz-KDNP tolvajkoalíció csillapíthatatlan pénzéhsége.

Az EU 2021. és 2027. közötti költségvetési ciklusában az egyik prioritás a tudományos kutatások és az innováció támogatása. Ezért választotta le az Orbán-kabinet a Magyar Tudományos Akadémiáról a kutatóintézeteit és ezért viszi az egyetemeket alapítványi fenntartásba és ezért ülteti az alapítványok kuratóriumaiba a saját embereit. Az Orbán Viktor által a múlt pénteken említett 1500 milliárd forintos, uniós forrásból származó egyetemfejlesztésre fordított összeg jelentős része így Orbán oligarcháinak zsebébe vándorol majd.

A LMP közreműködésével a kormányváltásra készülő demokratikus összefogás egyik alapvető célja kell, hogy legyen a 2022-es választások után a megfelelő jogi lehetőségeket megtalálva a felsőoktatási rendszer helyreállítása, az ellopott pénzek visszaszerzése és a felelősök megbüntetése.

Fehér Attila,
az LMP Csongrád-Csanád megyei elnöke
az LMP Csongrád-Csanád megye 3. OEVK képviselőjelöltje

     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.