OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. február 24., szerda 13:50

Az Állami Számvevőszék közleménye (3. rész)
    Budapest, 2021. február 24., szerda (OS) -

    Nemzetközi szervezetek (ENSZ, OECD), illetve az ÁSZ értékelése szerint a világjárvány kiemelt korrupciós, illetve szabályt sértő működési kockázatot jelent világszerte. Mindez azt jelenti, hogy az ÁSZ értékelése akkor nyújt támogatást minden magyarországi önkormányzatnak és önkormányzati vezetőnek a szabályok betartásához, amikor arra a legnagyobb szükség van.

Az értékelés eredményeiről az ÁSZ elnöke tanácsadó levelet küldött minden önkormányzat első számú vezetőjének. Ebben Domokos László egyrészt gratulált azoknak, akik 5-ös osztályzatot kaptak, másrészt tájékoztatást adott arról, hogy az alacsonyabb osztályzatot elérőket oly módon is támogatja az ÁSZ, hogy rámutatott azon területekre, illetve dokumentumokra, amelyek meghatározóak a közpénzek szabályszerű, átlátható és elszámoltatható felhasználása szempontjából.

Az elmúlt hetek tapasztalatai azt mutatják, hogy az önkormányzati vezetők (polgármesterek, jegyzők, megyei elnökök) erőfeszítéseket tesznek az általuk irányított önkormányzatok integritásának további erősítése érdekében.

Mindez egyértelműen jelzi, hogy az önkormányzati vezetők döntő többsége elkötelezett az ÁSZ tapasztalatainak, illetve iránymutatásának hasznosítása érdekében. Ezzel az Állami Számvevőszék rendszerszintű értékelése, illetve az egyes önkormányzati vezetők intézkedései a COVID-19 járvány időszakában járulnak hozzá – a világszerte egyébként növekvő – korrupciós veszélyek magyarországi csökkentéséhez, illetve kezeléséhez.
    
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.