OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. február 26., péntek 10:19

Az Agrárminisztérium közleménye
    Budapest, 2021. február 26., péntek (OS) - Még lehet csatlakozni a Mezőgazdasági Krízisbiztosítási Rendszerhez. Mivel február 28. vasárnapra esik, így még hétfőn, március 1-én is be lehet nyújtani a Mezőgazdasági Krízisbiztosítási Rendszerhez történő csatlakozási kérelmeket.

    A krízisbiztosítási rendszer mindazon mezőgazdasági kockázatok ellen pénzügyi védelmet nyújt, amelyek a gazdálkodás során a termelőnek nem felróható okból, legalább 30 százalékos jövedelemcsökkenést okoz. Így a lefedett kockázatok a piaci árak alakulására, az inputköltségek megnövekedésére vagy akár természeti, esetleg pandémiás okokra is visszavezethetők. Éppen ezért fontos, hogy minden olyan mezőgazdasági termelő csatlakozzon a rendszerhez, aki úgy gondolja, hogy a várható jövedelemingadozások hatását ki szeretné védeni. A krízisbiztosítási rendszerhez tartozás különösen azoknak ajánlott, akik 2021-ben az elmúlt három év átlagához képest visszaesésre számítanak.

Az online felületen történő csatlakozással kapcsolatos részletes információk a Magyar Államkincstár (MÁK) honlapján érhetőek el. A csatlakozási kérelem benyújtása mellett a termelőknek a gazdálkodásukkal kapcsolatos adataikat is meg kell adniuk. Fontos, hogy a csatlakozási kérelmet azok a termelők is nyújtsák be, akik a szükséges adatokat a benyújtási határidőig még nem tudták a felületre feltölteni, hiszen azokat később, hiánypótlás keretében még lesz módjuk pótolni. Az esetlegesen szükséges hiánypótlásokról a MÁK fogja értesíteni az érintetteket.

     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.