2024. április 19. péntek

2021. március 3., szerda 10:18

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. március 3., szerda (OS) - A Közép-Európai Club Pannónia Közhasznú Egyesület (KEP) a pandémia korlátozások ellenére időarányosan teljesíti a Bethlen Gábor Alapkezelő által támogatott éves tevékenységét és rendezvényeit. Március 2-án online törzsasztal programként került sorra "A civilek és a gazdaság közös környezete: Kárpát-medencei régió" című tájékoztató és vitafórum, melyet Dr. Czeglédi József KEP elnök köszöntött.

A fórum megrendezésével az egyesület célja volt, hogy a címadó témákról kötetlen beszélgetést kezdeményezzen, melynek következtetéseit hasznosítani tudja civil munkájában és intézményi, szervezeti kapcsolatai körében. Két vitaindító előadás képezte a törzsasztal rendezvény alapgondolatát.
     Elsőként Prof. em. dr. Fekete Mátyás a közgazdaságtudományok területén, a turizmusban (Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége, Turizmusfejlesztők és Tanácsadók Szövetsége - TUTSZ) és a hazai, regionális és európai szakmai és tudományos életben betöltött sokéves tevékenysége alapján tartott vitaindító előadást a turizmus és a címben foglalt témakör összefüggéseiről "A partnerség egyes kérdései a Kárpát-medencében a turizmus területén" címmel. Az előadás többek között olyan fontos kérdést vizsgált, hogy a helyi, regionális és országos szintek összhangba hozásával hogyan lehet versenyképessé tenni a Kárpát-medence turizmusát.

Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület