OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 16. csütörtök
Ismertető


2021. március 25., csütörtök 13:24

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. március 25., csütörtök (OS) - Hiába a kormány minden díszmagyarkodása, folyamatosan csökken a hazai termékek aránya a kereskedelemben

    A Nébih egy friss tanulmánya szerint a kereskedelmi láncok összkínálatában a magyar termékek aránya 70% körüli, míg 6 évvel ezelőtt még csaknem 80% volt. A legnagyobb veszteséget a nagy hozzáadott értékű élelmiszerek szenvedték el, esetükben ma már a polcok több mint felén külföldi árucikkeket találhatunk.

A Demokratikus Koalíció szerint nevetséges, hogy miközben a díszmagyarkodó kormány évek óta szajkózza, milyen fontos a hazai termékek támogatása, valójában semmit sem tesz azért, hogy támogassa az itthoni gyártókat. Nagy István agrárminiszternek el kellene kezdenie végre dolgozni, és az agrárium jövőjének érdekében el kell határolódnia a pénzszagra ismét előbújó, az agráriumot magának akaró, uzsorásokkal barátkozó Lázár Jánostól. A Fidesznek pedig fel kell függeszteni kirekesztő politikáját, és mindenek előtt talán nem ellopni kell az uniós támogatásokat, hanem valóban a gazdaságra fordítani, azzal mindenki előrébb jutna!

Benedek Szilveszter

A DK Agrárkabinetjének vezetője
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.