OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. április 8., csütörtök 11:18

Az MSZP Országos Központának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 8., csütörtök (OS) - Az új egészségügyi szolgálati jogviszony sokaknak fizetéscsökkenéssel jár – a Fidesz fejezze be a szakdolgozók megalázását!

    Már az is hatalmas bűn, hogy az Orbán-kormány elüldözött több ezer egészségügyi dolgozót a teljesítőképessége határán levő magyar egészségügyből a koronavírus-járvány harmadik hullámának időszakában, az új szolgálati jogviszony felelőtlen kikényszerítésével. Most azonban úgy tűnik, hogy még a maradókat is átverték, ugyanis sajtóhírek szerint sokaknak több tízezer forinttal csökkent a fizetése.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság korábban ugyan kiadott egy "ajánlást", amely szerint a szakdolgozók és az egészségügyben dolgozók illetményét úgy kell megállapítani, hogy az ne csökkenjen az új jogviszony miatt. Ez az "ajánlás" azonban sok helyen nem ért célba. Éppen ezért felvetődik a kérdés, hogy az OKFŐ miért nem tudja garantálni, hogy egyetlen egészségügyi dolgozónak se csökkenjen a fizetése és mit fog tenni a helyzet megoldásáért?

A Fidesz sajnos tovább folytatja a szakdolgozók megalázását, mivel nekik eleve az új jogviszonyból fakadó szigorításokért semmilyen bérkompenzáció sem járt, most pedig még fizetéscsökkenéssel is szembesülniük kell. Ennek azonban súlyos következményei lehetnek, mivel a felelőtlenségük miatt fennáll a veszélye annak, hogy még többen fognak távozni az egészségügyből egy olyan időszakban, amikor Magyarország egyetlen egészségügyi dolgozót sem veszíthet el.
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.