OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. április 8., csütörtök 12:54

Az Idetartozunk Egyesület közleménye
    Budapest, 2021. április 8., csütörtök (OS) - Az Idetartozunk egyesület és Budapest főváros vezetése a Nemzetközi Roma Napon, április 8-án helyezi ki Puczi Béláról elnevezett közterületen a névtáblát.

    Puczi Béla köztér avató

A mai esemény rendkívüli, hiszen a rendszerváltás óta sem emlékszünk hasonlóra. Roma személyről évtizedek óta nem neveztek el közteret.

A sajtónyilvánosság előtt zajló eseményen Karácsony Gergely főpolgármester úr és helyettese Kerpel-Fronius Gábor, valamint Soproni Tamás Terézváros polgármestere mellett Setét Jenő, az egyesületünk elnöke is ünnepi beszédet mond.

A mai napon nemcsak a hős Puczi Béláról emlékezünk meg, hanem az idén 50 éve megalapított Nemzetközi Roma Napról. 1971-ben, Londonban egy 23 tagú nemzetközi társaság kifejezésre juttatta a világ és Európa roma közösségeinek összetartozását! Ezt az örökséget folytatjuk azáltal, hogy előmozdítjuk és elismerjük a romák hozzájárulását a magyar, az európai és az egyetemes kultúra területén.

     Kiadó: Idetartozunk Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.