2024. április 26. péntek

2021. április 9., péntek 15:00

Az Agrárminisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. április 9., péntek (OS) - Agrár-külkereskedelmünk jelentős partnere Románia

A miniszterhelyettes  hangsúlyozta a Román-Magyar Környezetvédelmi Vegyes Bizottság összehívásának fontosságát. Mint kifejtette, ennek a bizottságnak a keretében zajló tárgyalások teszik lehetővé a legjobb gyakorlatok megosztását, valamint az utóbbi években felmerült környezetvédelmi kérdések megvitatását. Magyarország üdvözli Románia aktív bekapcsolódását a V4-es partnerségbe. 2018-ban a magyar V4-es elnökség agrár- és környezetvédelmi miniszteri találkozóinak meghívottja és aktív résztvevője volt Románia, a mezőgazdasági és környezetügyi eseményeken számítunk a román részvételre a 2021 júliusában induló elnökségi programokon - mondta Farkas Sándor.
A miniszterhelyettes említést tett a nagy sikerrel zárult 2018-as Fegyver-Horgászat-Vadászat kiállításról, amelyen Románia díszvendégként vett részt. Egyúttal jelezte, hogy az idén őszre tervezett Vadászati és Természeti Világkiállításon Magyarország számít a nagy vadászati hagyományokkal rendelkező román részvételre.

Kiadó: Agrárminisztérium