OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. április 9., péntek 16:46

A Jövő Mobilitása Szövetség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 9., péntek (OS) - Elektromos járművek piackutatás és 2020. évi elektromos töltés elemzés A Jövő Mobilitása Szövetség a fenntartható közlekedési megoldások és modellek bemutatásán, népszerűsítésén és fejlesztésén dolgozik.Elektromos járművek témakörben egy átfogó piackutatást indított, melyben 704 fő vett részt, továbbá elemezte a 2020. évi elektromos töltőhálózati adatokat is, amit egy infografikában foglalt össze. A kutatásból kiderült, hogy 41 millió kilométer megtételére elegendő áramot vételezett a hazai töltőhálózaton a 12.597 elektromos autó tulajdonos.

    Az elektromos meghajtású járművekkel 77%-kal csökkenthető a CO2 kibocsátás, így összesen 5,1 millió tonna CO2 kibocsátás csökkenést sikerült elérni a nyilvános töltőhálózaton vételezett elektromos töltéseknek köszönhetően. Fontos kiemelni, hogy az otthon töltött elektromos autók nagy része éjszaka vagy napenergiával kerül feltöltésre, így az elektromos járművek használatával a fenntarthatóság és a környezet védelme biztosítható.

A válaszadók 69%-a már vezetett elektromos járművet és az elektromos autózással kapcsolatos élményeiket az 5-ös skálán 4,6-ra értékelték, ami kiemelten jó. A válaszadók 41%-ának a következő autója biztosan elektromos lesz, 30%-ra reméli, hogy az lesz és csupán 15%, aki még bizonytalan.

Az elektromos járműveket vezetési élmény szempontjából 70% kiemelten jónak, 23% jónak minősítették.
    
     Kiadó: Jövő Mobilitása Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.