OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2021. április 13., kedd 14:03

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2021. április 13., kedd (OS) -

    Ahogy arról októberben beszámoltak a résztvevők, a pályázatot szakmai grémium készítette elő, az egyeztetések már 2020-ban elkezdődtek. Dr. Fodor Péter főigazgató, a pályázatot készítő szakmai bizottság vezetője szerint "a program előkészítése és kidolgozása során példaértékű összefogás valósult meg. A felkért Szakmai Tanácsadó Testület ötleteivel hozzájárult ahhoz, hogy ennek a pályázati anyagnak valóban előre mutató üzenetei legyenek, melyek egyszerre építenek az eddigi gazdag hazai könyves és olvasási hagyományokra, valamint az újabb nemzetközi tapasztalatokra. Külön öröm és megtiszteltetés, hogy Budapest számos testvérvárosa, a könyvtár külföldi partnerei, a Kárpát-medencei magyar szakmai szervezetek támogatják, hogy Budapest a Világkönyvfőváros 2023 címet elnyerje és egy éven keresztül gazdag, változatos program valósuljon meg."

A budapesti pályázat középpontjában az olvasásnépszerűsítés, az alkotó és olvasó közötti hagyományos és virtuális kapcsolat elősegítése áll, ugyanakkor a többi művészeti terület jelenlétével is meg kívánja szólítani a közönséget, a közösségeket. A 2023. évre szóló pályázatot, amely tartalmazza az éves cselekvési program bemutatását, a közreműködők és partnerek listáját, 2021 április 15-én nyújtja be a főváros, a cím odaítéléséről az UNESCO várhatóan 2021 nyarán dönt.

     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.