OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. április 13., kedd 14:45

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. április 13., kedd (OS) - A kormány vessen véget a közvagyon kiszervezésének a fideszes káderekhez!

    Sajtóértesülések szerint az elmúlt egy évben a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. több száz milliárd forintnyi vagyonát adta át fideszes káderekkel kitömött alapítványoknak. A Maecenas Universitatis Corvini Alapítványnak és a Budapesti Corvinus Egyetemnek juttatott ingyenes vagyonátadással együtt ráadásul több száz milliárdnyi Mol és Richter részvény is kikerült az állami szervek fennhatósága alól. Mivel a fent említett két alapítvány kuratóriumaiban többségben vannak a Fidesz delegáltjai, így a jövőben az állami vagyonnal kapcsolatos döntésekbe sem a parlament, sem a kormány nem tud beleszólni, hanem azzal fideszes káderek gazdálkodhatnak majd.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy azonnali hatállyal vessen véget a közvagyon kiszervezésének a fideszes barátokhoz és üzlettársakhoz! Tudjuk, hogy Orbánék már látják a saját bukásukat, és ezért vinni akarnak mindent, ami még mozdítható. De ki kell hogy ábrándítsuk őket: a lopott vagyont a 2022-ben felálló, demokrata többségű kormány az utolsó fillérig vissza fogja venni!

Varju László
A Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke, a DK alelnöke
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.