OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. április 13., kedd 17:02

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. április 13., kedd (OS) - Nehéz helyzetben a gyógypedagógusok -

    A tavaly bejelentett általános bérpótlék nem elég a bérrendezésre! A pedagógus illetményalap 7 éve változatlan, a pályakezdő bér a szakmunkás bérminimumot sem éri el 4 éven át. Egy pótlék ráadásul bármikor elvehető, így nem ad biztonságos megélhetési alapot.
Bérhelyzetüket súlyosbítja utazó gyógypedagógusoknál az útiköltség önerőből való megfizetése, vagy a kifizetetlen túlórák. Ráadásul az iskolákban is alig vannak távoktatásra alkalmas akadálymentesítő segédeszközök, szoftverek, pedig ezek ma már a hagyományos oktatásban is elengedhetetlenek lennének.

A gyógypedagógusoknak akár visszamenőlegesen is jár a támogatás! Haladéktalanul szükséges a bérrendezés, illetve egy átfogó országos felmérés arra vonatkozóan, hogy a rászoruló gyermekek körében milyen a digitális és akadálymentesítő eszközök ellátottsága.

Ungár Péter
országgyűlési képviselő
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.