OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. április 15., csütörtök 16:09

Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. április 15., csütörtök (OS) - Beadványom nyomán az Alkotmánybíróság kimondta: nem lehet automatikusan akár 90 napig visszatartani a közérdekű adatokat!

    Bár az AB szerint nem alkotmányellenes a szabályozás, annak alkalmazása az – már ha az adatkezelő nem ad részletes indoklást, és nem mutatja be konkrétan, mely közfeladata ellátása kerülne veszélybe a válasszal. Az AB szerint "a valószínűsítés nem jelenthet pusztán általános hivatkozást a járványra, hanem az esetlegesen ellátatlanul maradó közfeladatot ténylegesen nevesíteni kell." Csak remélni tudom, hogy az állami szerveknek ezek után lesz "jobb szövegük", és  véget vetnek az adatkérések parttalan és alaptörvény-ellenes hosszabbítgatásának.

     Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.