OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. április 18., vasárnap 11:44

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 18., vasárnap (OS) - Mi a lényeg? - tiltakozás az ezalényeg.hu eljárása ellen.

    A Magyar Nemzeti Médiaszövetség megütközve vette tudomásul, és az egész újságírószakma nevében elítéli, hogy az ezalényeg.hu híroldal közvéleménykutatásnak beállított kampánykérdésekkel állampolgárokat zaklat telefonon.

Ez az akció nyilvánvaló visszaélés azzal az amúgy létező gyakorlattal, melynek során egy-egy sajtótermék megbízásából komoly cégek komoly felmérést végeznek, s ezek eredményeit egy komoly cikkben a megrendelő médiaműhely feldolgozza, majd a nyilvánosság elé tárja. Az ezalenyeg.hu eljárása csak formájában emlékeztet erre a gyakorlatra, így valójában nem más, mint az újságírás fedőtörténetével leplezni próbált, de valójában leplezetlen hangulatkeltés. Ezekkel a hangulatkeltő eszközökkel operáló, irányított válaszlehetőséggel a hírportál minden jel szerint az ellenzéki szavazók politikai véleménybuborékába kíván betörni, s abból a körből igyekszik egyrészt olvasókat toborozni, másrészt személyes adatokat gyűjteni.

Bármennyire hihetetlen az ezalényeg.hu tulajdonosai és szerkesztői számára, de a sajtóra hazánkban szabályok vonatkoznak. Minden médiaiskolát végzettnek ismernie illene a vonatkozó szabályozást, amelynek lényege, hogy a sajtótermék célja "szövegből, illetve képekből álló tartalmaknak a nyilvánossághoz való eljuttatása tájékoztatás, szórakoztatás vagy oktatás céljából, nyomtatott formátumban vagy valamely elektronikus hírközlő hálózaton keresztül."

     Kiadó: Magyar Nemzeti Médiaszövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.