OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2021. április 19., hétfő 13:52

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2021. április 19., hétfő (OS) - A kormány cselekedjen a Dunaferr dolgozói érdekében!

    A Fidesz nem nézheti tétlenül, hogy egy egész térség lakosságának – több mint 10.000 családnak – a megélhetése veszélybe kerüljön a Dunaferr tulajdonosai okozta kaotikus állapotok miatt. A kormánynak végre cselekednie kell azért, hogy a tulajdonosi vitának ne essenek áldozatául a dolgozók!

Ne keressenek kifogásokat és ne takarózzanak azzal, hogy magáncég ügyeibe nem avatkoznak be, hiszen ha a saját érdekeikről van szó, akkor nem zavartatják magukat. Ráadásul a kormánynak kötelessége is lenne fellépni a Dunaferr vezetésével szemben, mivel az újra és újra semmibe veszi a magyar törvényeket: kirúgják a szakszervezeti vezetőket, nem engedik be őket a gyárkapun, a fizetéseket pedig több napos csúszással, részletekben kapják meg a dolgozók.

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy cselekedjen a munkavállalók érdekében, vessen véget a kiszolgáltatott helyzetüknek és intézkedjen a cégvezetés által elkövetett jogsértések miatt!

Az MSZP szociáldemokrata pártként természetes szövetségese a szakszervezeteknek és a dolgozóknak, ezért a korszakváltást célzó programjában célul tűzte ki a munkavállalók kollektív és egyéni jogainak megerősítését. Továbbá azt javasoljuk, hogy az érdekképviseleteknek legyen szerepe az őket érintő intézkedések, így a foglalkoztatáspolitika és a bérpolitika formálásában.

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.