OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 2. csütörtök
Ismertető


2021. május 12., szerda 12:36

A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter közleménye
    Budapest, 2021. május 12., szerda (OS) - AZ NVTNM ÉS A FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÖZÖS KÖZLEMÉNYE A Kormány és a Főváros közösen dolgozik a Szabolcs utcai, hajléktalanokat ellátó egészségügyi intézmény jövőbeli fejlesztésén

    A Kormány és a Fővárosi Önkormányzat által, a Szabolcs utcában lévő, hajléktalanokat ellátó egészségügyi intézmény kapcsán létrehozott munkacsoport első ülésén a felek egyértelművé tették, hogy kölcsönösen érdekeltek egy a jelenlegihez hasonló egészségügyi intézmény folyamatos, és hosszútávú működésében.

Ezért a munkacsoport felkérte a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) főigazgatóját, hogy a témában jártas civil és egyházi karitatív szervezetek bevonásával dolgozzon ki javaslatokat a lehetséges további működésére. A munkacsoport ennek is figyelembevételével tesz javaslatot a döntéshozóinak az intézmény jövőbeni sorsára, ideértve a működés helyszínét és tevékenységi körét.  Mindaddig, amíg a konszenzusos, mindenki számára megfelelő megoldás megszületik, az intézmény a jelenlegi helyszínen és jelenlegi formában működik tovább.

A munkacsoportban a kormányoldalt dr. Fónagy János miniszterhelyettes mellett Vecsei Miklós miniszterelnöki megbízott, míg a Fővárosi Önkormányzatot Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes, valamint Zakar Gergely, a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) főigazgatója képviseli.

A munkacsoport következő ülését – a látogatási tilalom feloldását követően – a Szabolcs utcai intézményben tartja.

     Kiadó: A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.