OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. május 12., szerda 14:00

A Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. május 12., szerda (OS) -

    Ezen túlmenően a kormány jövőre 140 milliárd forintot fordít a 25 év alattiak személyi jövedelemadó-mentességének biztosítására is, így már nem csak a négy- vagy többgyermekes anyák élhetnek majd ezzel a kedvezménnyel.
Minden idők legnagyobb otthonteremtési programjának folytatásához a következő esztendő költségvetése már több mint 300 milliárd forintot biztosít. A lakástámogatásokra fordított forrásokat 2010-hez képest a kormány több mint két és félszeresére emelte.
Jövőre tovább emelkedik a gyermekétkeztetésre fordítható támogatás mértéke: 2022-ben már több mint 87 milliárd forint áll rendelkezésre erre a célra. Ez mintegy 53 milliárd forintos többlet 2010-hez viszonyítva.
A tankönyvellátás ingyenessége a 2020/2021. tanévtől vált teljes körűvé, ennek költségigénye több mint 13 milliárd forint.
A babaváró támogatás a program indulásától 2022 végéig várhatóan mintegy 1670 milliárd forint szabadon felhasználható kamatmentes hitelhez juttatja a magyar családokat.
Jövőre az időseknek kifizeti a kormány a 13. havi nyugdíj felét, ami 160 milliárd forintot igényel a költségvetésből. A korábbi évekhez hasonlóan, a sikeres gazdasági helyreállítás eredményében bízva a kormány 68 milliárd forintot különített el a nyugdíjprémiumra, az idősebb korosztályba tartozók számára.

     Kiadó: Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.