OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. május 12., szerda 14:19

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. május 12., szerda (OS) - Orbán nem felszámolja a szegénységet, hanem még nehezebb helyzetbe hozza a nélkülözőket

    "Mi leszünk az a párt, ami elmondhatja magáról, hogy felszámolta a szegénységet Magyarországon." – Orbán Viktor, 2019 szeptember 29., Fidesz-kongresszus.

Ez is csak az egyik a miniszterelnök ordas nagy hazugságai közül, ugyanis a KSH és az Eurostat számításai alapján 2017 és 2019 között egyre nagyobb mértékben mélyült a szegénység Magyarországon. A legújabb adatok szerint 2019-ben átlagosan 67.050 forintból kellett megélniük a nélkülözőknek. Az ő jövedelmük évről évre egyre messzebb kerül a szegénységi küszöbtől és ez is azt támasztja alá, hogy a Fidesz kormányzása alatt a szegények még szegényebbek lesznek. A legtragikusabb pedig az, hogy ez a statisztika még a válság előtti állapotokat mutatja be.

A kormány semmit sem tesz a szegénység felszámolásáért, pedig rengeteg családnak, nyugdíjasnak és dolgozónak okoz egyre nagyobb kihívást megélhetésük biztosítása.
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.