OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. május 15., szombat 12:32

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2021. május 15., szombat (OS) - 2030-ig el kell érni az az üvegházhatású gázok kibocsátásának 65%-os csökkentését! -

    A nemzetközi klímaváltozási akciónapon Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke bejelentette, hogy a zöld párt újra benyújtja törvénymódosító javaslatát, mely szerint Magyarország vállalja, hogy az üvegházhatású gázok kibocsátását legalább 65%-kal csökkenti 2030-ig. Hazánk csak így járulhat hozzá érdemben a párizsi klímacélok eléréshez.

A nemzetközi klímaváltozási akciónapon arra hívjuk fel világszerte a figyelmet, hogy sürgős és radikális lépéseket kell tenni a klímaváltozás megfékezésére, különben elérhetetlen távolságba kerülnek a párizsi klímacélok.  Bár a pénteken a szokásos interjújában Orbán Viktor hosszan beszélt gyerekeink, unokáink érdekeiről, a Fidesz-kormány a következő generációk életével játszik.

A kormány érdemi lépéseket nem tesz, csak zöldre festi magát, hogy lehívhassa az európai uniós forrásokat. A kormány által 2030-ra vállalt 40%-os CO2-csökkentési cél szégyenteljesen szerény, a klímatudósok véleményével összhangban az LMP és az Európai Zöldek is azt követelik, hogy 2030-ra 65%-os CO2 csökkentést, 2040-re pedig a klímasemlegesség elérését kell célul kitűzni.  

Ezért az LMP – Magyarország Zöld Pártja újra benyújtja erre vonatkozó törvénymódosító javaslatát.

LMP sajtó

     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.