OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2021. május 16., vasárnap 08:35

Az Agrárminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. május 16., vasárnap (OS) - Jól haladnak a vetési munkákkal a hazai földeken. Az április végén és május első felében uralkodó időjárási körülmények összességében kedveztek a tavaszi szántóföldi munkáknak Magyarországon. A vetések és a talajmunkák jelentős mértékben felgyorsultak, ezáltal sikerült behozni a korábbi hűvös és száraz időjárás miatt kialakult lemaradást - jelentette ki Facebook videójában Nagy István agrárminiszter.

    A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2021. május 12-i jelentése szerint a tavaszi kalászosok, a borsó és a cukorrépa vetése gyakorlatilag befejeződött. A napraforgó és a burgonya vetése jelenleg 97%-on, a szemes kukoricáé 94%-on áll, e növényfajoknál is napokon belül végezhetnek a gazdák a vetéssel. A szója vetése is nagyot haladt az elmúlt héten, így országosan a szója vetésének készültsége 84%-ra emelkedett. A nagyobb területen termesztett tavaszi vetésű növényfajok közül a szemes kukorica 995 ezer hektáron, a napraforgó 650 ezer hektáron, a szója pedig 57 ezer hektáron kerülhet a földekbe - sorolta a miniszter.

Nagy István elmondta, hogy az április végén, május elején lehullott csapadéknak köszönhetően az őszi vetésű gabonák is többnyire szépek, egészségesek, de a növények megfelelő fejlődése érdekében további komolyabb mennyiségű csapadékra lesz szükség a következő hetekben. A repcék is jó képet mutatnak, bár a hűvös idő miatt elhúzódott a virágzásuk.


     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.