OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2021. május 16., vasárnap 12:04

Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. május 16., vasárnap (OS) - Ombudsmanhoz fordultam a fél éve tartó gyülekezési tilalom miatt

    Megszakításokkal közel egy éve van teljes tilalom alatt a gyülekezés Magyarországon, és még annak járványbiztos formáit is szigorúan tiltja a kormány veszélyhelyzeti rendelete. Mivel az általános tilalom hosszú ideje alkotmányellenesen korlátoz minket állampolgári jogaink gyakorlásában, az ombudsmanhoz fordultam, hogy foglaljon állást és indítson átfogó vizsgálatot a közügyekben való demokratikus állampolgári részvétel teljes ellehetetlenítése miatt.

Az Alaptörvény szerint alapvető jog más alapvető jog védelmében csak a feltétlenül szükséges mértékben, az elérni kívánt céllal arányosan korlátozható. A megszakításokkal már egy éve tartó, legutóbb november 11-én hatályba lépett általános gyülekezési tilalom minden, még a tiltakozás járványbiztos formáit is szigorúan tiltja, súlyos büntetésekkel sújtva azokat, akik élni kívánnak alapvető állampolgári jogaikkal. Tavasszal a rendőrség a dudálós tiltakozáson 106 ember ellen indított szabálysértési eljárást és 13,6 millió forint pénzbírságot szabott ki első fokon, amit aztán a bíróság eltörölt, a szervezők esetében pedig 100 ezer forintra csökkentett.
     Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.