OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. május 16., vasárnap 13:38

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. május 16., vasárnap (OS) - A DK jogerősen pert nyert az Állami Számvevőszék ellen

    A DK több pengeváltáson van túl az Állami Számvevőszékkel, ami mára semmi másra nem szakosodott, csak hogy az ellenzék pártjainak életét megkeserítse. A DK székházában 2018 novemberében történt tűzeset után az ÁSZ az elégett iratok eredeti példányát követelte tőlünk, minimális türelmet vagy toleranciát sem tanúsítva. Szinte naponta láttuk vendégül az ÁSZ munkatársait, minden segítséget, információt megadva nekik, hiszen nincs mit rejtegetnünk. Az ÁSZ közel sem volt ilyen segítőkész: hiába kértük ki a 2011-2016 évi és a 2018. április 2-4 között, az általuk végzett vizsgálat közben keletkezett iratok másolatát, megtagadták ezt, így kénytelenek voltunk perelni.

A Demokratikus Koalíció most jogerősen pert nyert az Állami Számvevőszék ellen. A Fővárosi Ítélőtábla arra kötelezi az ÁSZ-t, hogy adják ki a kért adatokat a DK részére és fizessenek perköltséget is. 11 éve nem volt arra példa, hogy az ÁSZ pert veszítsen közhatalmi ügyben – ez is bizonyítja a mi igazunkat. Mi, európai magyarok elutasítjuk a fenyegetést és a hatalommal való visszaélést. Ezért a 2022-es kormányváltás után minden jogtalan cselekedeteket fel fogunk deríteni, és minden ilyen visszaélés után a bírósághoz fogunk fordulni.

Sebián-Petrovszki László, a DK országgyűlési képviselője, pártigazgatója

Sebián-Petrovszki László sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.