OS Országos Sajtószolgálat
2023. március 20. hétfő
Ismertető


2021. május 18., kedd 14:20

A Jezsuita Rend közleménye
    Budapest, 2021. május 18., kedd (OS) - Társasjáték, musical, közösségi futás, életrendezés-konferencia, zarándokfilm és -zsebkönyv – rendalapítójuk megtérésének 500. évfordulóján Szent Ignác-esztendőt hirdetnek a jezsuiták.

    Ötszáz évvel ezelőtt, 1521 pünkösdjén egy baszk lovag térdét ágyúgolyó roncsolta szét. Az akkor még Ínigo López de Loyolának hívott fiatalember számára ez a tragédia hamarosan az egész életét – sőt később a keresztény világot – megváltoztató folyamat kezdetének bizonyult. A későbbi Loyolai Szent Ignácot a sebesülés indította arra, hogy elinduljon a megtérés útján, kidolgozza lelkigyakorlatait, majd létrehozza a Jézus Társaságát.
Ez a közösség, a jezsuita rend most az Ignác életrendezését elindító sebesülés évfordulójára ünnepi évet hirdet. Az idén május közepén kezdődő eseménysorozat 2022. július végén ér véget, és magában foglalja a rendalapító – 1622. március 12-én történt – szentté avatásának 400. évfordulóját is. A magyar rendtartomány az esztendő mottójául a következő mondatot választotta: "Megtalálni Istent mindenben".
A jubileumi évre a hazai jezsuiták számos programmal, kiadvánnyal készülnek. Lesz többek között társasjáték A misszió – De mit adtak nekünk a jezsuiták? címmel; közösségi futás Szent Ignáccal; musical, életrajzi kötet és kiállítás a rendalapítóról; zarándokfilm- és zsebkönyv; valamint konferencia az életrendezésről.

     Kiadó: Jezsuita Rend

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.