2024. április 26. péntek

2021. június 24., csütörtök 17:30

A Magyar Természetjáró Szövetség közleménye
    Budapest, 2021. június 24., csütörtök (OS) - Természetjáró Túrakönyvek: az ország 410 legszebb túrája 12 kötetben

Három éve készül a sorozat, amely rengeteg fotó és olvasmányos útleírások segítségével kalauzolja végig a kirándulókat Magyarország legjobb túraterepein – könnyen hordozható, strapabíró kiadásban.

A Magyar Természetjáró Szövetség által működtetett Természetjáró.hu szerkesztősége a mai igényeket szem előtt tartva alakította ki a formátumot. A spirálozott, zsebben is hordozható könyvek térképein elhelyezett QR-kódokat beolvasva a túrák megnyithatóak a Természetjáró appban, így a mobiljával is bárki navigálhat a nyomvonalak mentén.

A sorozat az ország középhegységeit mutatja be 410 túrán keresztül, amelyeket úgy terveztek meg, hogy népszerű célpontokon túl a területek kevésbé ismert zugait is fel lehessen fedezni. A kisebb könyvekben 20, a nagyobbakban 40 szerepel a kezdő túrázók által is élvezhető könnyű sétáktól kezdve a kimerítőbb gyaloglásokig.

Az MTSZ turistashopjában megvásárolható kötetek: A Vértes és a Gerecse;A Börzsöny és a Cserhát;A Bakony; A Mátra ;  Az Alpokalja ; A Balaton vidéke ; A Bükk ; Az Őrség és a Zalai-dombság; A Karancs- és a Medves–Vajdavár-vidék ; A Mecsek és környéke; A Tokaji-hegység és az Aggteleki-karszt; Budapest környéke

Az 1-7. és 11-12. kötetek finanszírozását a VEKOP-4.1.1-15-2017-00006, VEKOP-4.1.1-15-2017-00007, GINOP-7.1.2-15-2017-00018, GINOP-7.1.2-15-2017-00017, GINOP-7.1.2-15-2017-00020, GINOP-7.1.2-15-2017-00019, GINOP-7.1.2-15-2017-00021 projektek biztosították.
     Kiadó: Magyar Természetjáró Szövetség