OS Országos Sajtószolgálat
2023. november 29. szerda
Ismertető


2021. június 25., péntek 12:38

A Magyar Energiaital Szövetség közleménye
    Budapest, 2021. június 25., péntek (OS) - Pofon egyszerű, ami Ronaldo, Locatelli és Pogba világra szóló tettei mögött áll

    Ronaldo és Locatelli az üdítő italos üvegeket, Pogba pedig a sörös üveget pakolta el maga elől. Ronaldo még azt is mondta, hogy "Igyatok vizet!"
Egészségünk megőrzésében kiemelten fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás.
Az élsportolók az extrém teljesítmény érdekében ugyan speciális táplálkozást folytatnak, de az optimális étrend valamennyi tápláléktípust tartalmazza.
 Az arányokra kell odafigyelni, valamint elengedhetetlen a bőséges folyadékbevitel is.
•    A legfontosabb – folyadékból (vízből) felnőtt nőknek naponta 2, míg a férfiaknak 2,5 litert kell meginni.
•    Szervezetünknek energiára is szüksége van, amit szénhidrátokból nyer. Kortól és nemtől függően, szénhidrátból napi 180-325 gramm javasolt. Amikor azonnali többletenergiát igényel testünk, akkor jöhet jól egy energiaital, ami általánosságban 26 gramm/doboz (250 ml) szénhidrátot tartalmaz.
•    Éberségünk fenntartásában segíthet a kávé vagy pl. az energiaital. A világ legnagyobb klinikai kutatása alapján egy egészséges felnőtt biztonsággal fogyaszthat el 200 mg-nál nem nagyobb egyszeri, vagy napi összes forrásból származó, 400mg-ot nem meghaladó koffein mennyiséget, ami nagyjából 2-5 doboz (2x250ml) energiaital vagy 2-5 csésze presszó kávé.
Amikor tehát szomjas vagy igyál vizet, ahogy Ronaldo is mondta, hűsítőként jöhet egy pohár frissen facsart gyümölcslé, de amikor energiára, éberségre van szükséged, akkor jó választás lehet egy energiaital.

     Kiadó: Magyar Energiaital Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.