OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. július 8., csütörtök 11:42

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. július 8., csütörtök (OS) - Elérhetőek az előválasztási induláshoz szükséges dokumentumok

    Július 8-tól a hatpárti szervezésű ellenzéki előválasztás hivatalos honlapján letölthetőek az induláshoz szükséges dokumentumok. Az érdeklődők a szükséges dokumentumok mellett részletes tájékoztatást is olvashatnak a nyilvántartásba vételi eljárásról. A szükséges dokumentumok listájáról az ellenzéki pártok elnökei állapodtak meg, azok pontos tartalmát az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB) állította össze.

Július 26-án indul és augusztus 15-én zárul az előválasztáson induló jelöltek és szervezetek regisztrációja. Az ellenzéki előválasztás jelöltté válásának feltétele többek között a 30 napnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány, a feddhetetlenségi nyilatkozat, valamint az 1972. december 31-e előtt született jelöltek esetében az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának igazolása, hogy a jelöltaspiráns 1990 előtt nem volt ügynök. Továbbá a jelöltnek nyilatkoznia kell arról, hogy megválasztása esetén melyik frakcióban foglal helyet, vagyonnyilatkozatot kell tennie, illetve el kell fogadnia az ellenzéki pártok Értéknyilatkozatát és az előválasztás Etikai Kódexét.
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.