OS Országos Sajtószolgálat
2021. szeptember 22. szerda
Ismertető


2021. július 23., péntek 14:48

Az MSZP Országos Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. július 23., péntek (OS) - Felhívás az erőszak elutasítására

    A Magyar Szocialista Párt Nemzetiségi Tagozata sajtóhírekből értesült, hogy 2021. 07. 25-én Jászapáti településen szervez megmozdulást a Mi Hazánk Mozgalom nevű szélsőjobboldali szervezet. Ezzel kapcsolatban pedig az MSZP fel akarja hívni Orbán Viktor miniszterelnök és Áder János köztársasági elnök figyelmét arra, hogy az Alaptörvény szerint az emberek alapvető jogainak védelme az állam elsőrendű kötelezettsége.

Ennek értelmében az olyan kirekesztő megmozdulásokat, mint amilyet a szélsőjobboldali szervezet tervez más szélsőséges csoportosulásokkal együtt, minden jogi eszközzel meg kell akadályozni, hogy hazánk legnagyobb kisebbségét, a roma lakosságot ne félemlítsék meg, se Jászapátiban sem az országban sehol.

A mozgalom mondvacsinált ürüggyel uszítja a többségi társadalmat a roma lakosság ellen. Teszi ezt azért, hogy így szerezzen támogatókat a saját megkülönböztetésre és kirekesztésre épülő politikájához.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.