OS Országos Sajtószolgálat
2024. február 25. vasárnap
Ismertető


2021. augusztus 23., hétfő 14:27

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének (VGYKE) közleménye
    Budapest, 2021. augusztus 23., hétfő (OS) - Filmen a látássérült diplomások és a segítés módozatai

    Egy áldatlan helyzeten szeretne változtatni a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE).
– Hiába szereznek a látássérült fiatalok diplomát, mégis kevesen tudnak közülük elhelyezkedni a nyílt munkaerőpiacon – mondja Fodor Ágnes, az egyesület elnöke. – Ezért indítunk olyan programokat, amelyekkel a munkáltatókat célozzuk meg, hiszen sokszor az ismeretek hiánya okozza, hogy nem mernek vak szakembert alkalmazni. Legújabb filmünkben három vak munkatársunk beszél arról, hányféle feladatot látnak el: ügyfélszolgálati tevékenységet, rehabilitációs tanácsadást, honlapszerkesztést és korrektori munkát, valamint okoseszköz-oktatást.

Legyen minél több látássérült embernek munkája! – ez a film címe, amely a youtube csatornán érhető el. Itt közel 20 percben képet kapunk arról, milyen segítséget igényelnek a látásfogyatékos kollégák, mielőtt önállóak lesznek az új munkahelyen. Végignézhetjük, hogyan kell egy vak embert lekísérni a lépcsőn, és milyen segédeszközök állnak rendelkezésükre. A vakvezető kutyák sem jelenthetnek akadályt, mert mindössze 10 percre van szükségük ahhoz 4-5 óránként, hogy megsétáltassák őket. Ma már IT-eszközök használatával nemlátóként is sokféle feladatot el tud látni egy ember, a cégek pedig ingyenesen letölthetik ezeket a speciális szoftvereket. A projektet, melynek neve AC-DC Találd meg a helyed!, az EMMI és az NFSZK támogatta.

VGYKE Sajtóiroda

     Kiadó: Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.