2024. április 19. péntek

2021. szeptember 7., kedd 10:08

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. szeptember 7., kedd (OS) - Illene végre jogszabályba foglaltan is tudatni a beavatatlan néppel, hogy az egészségügy legfőbb szakmai vezetője is a miniszterelnök! Bár ő nem virológus, nem járványügyi szakember, nem orvos, nem is biológus, meghatározza, mikor nem kell maszk, máskor meg miért annyira indokolt a maszkviselés, hogy még a maszk alatt bármi okból fuldokoló betegek sem számíthatnak enyhébb elbírálásra. A politikailag is fontos – a visszaadott szabadabb körülmények okozta - népszerűségnöveléssel kecsegtető tömegrendezvények esetén viszont nem tájékoztat arról, miért felesleges a maszk akkor is, ha elhagyása a már megérkezett negyedik járványhullámot is erősítheti!

A gondtalan részvételt sugalló lazítások sokkal lényegesebbé váltak a járvány korlátozásánál. Az augusztus 20-i, minden korábbinál költségesebb fővárosi népünnepélytől a pápalátogatással jelentősebbé vált Eucharisztikus Világkonferencián át, akár a Vadászati Világkiállításig Orbán Viktor vonatkozó döntései mind ezt tükrözik.

Nem ügy, hogy a most lezárult hétvégén kilenc koronavírusban elhunyt volt, míg az előzőn egy sem, a koronavírusos betegek a kórházakban most kétszer annyian, a lélegeztetőgépen lévők több mint háromszor annyian vannak, mint egy hete?

Orbán Viktor, az egészségügy legfőbb irányítója viszont arról beszélt, hogy nem készülnek szigorításokra, de a maszkviselés elrendelésére sem, mert meggyőződésük, hogy csak az oltás ment életet, a maszk és az elszeparálás nem, és a negyedik hullám az oltatlanokat fenyegeti.

Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége