OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. szeptember 7., kedd 10:08

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. szeptember 7., kedd (OS) - Illene végre jogszabályba foglaltan is tudatni a beavatatlan néppel, hogy az egészségügy legfőbb szakmai vezetője is a miniszterelnök! Bár ő nem virológus, nem járványügyi szakember, nem orvos, nem is biológus, meghatározza, mikor nem kell maszk, máskor meg miért annyira indokolt a maszkviselés, hogy még a maszk alatt bármi okból fuldokoló betegek sem számíthatnak enyhébb elbírálásra. A politikailag is fontos – a visszaadott szabadabb körülmények okozta - népszerűségnöveléssel kecsegtető tömegrendezvények esetén viszont nem tájékoztat arról, miért felesleges a maszk akkor is, ha elhagyása a már megérkezett negyedik járványhullámot is erősítheti!

    A gondtalan részvételt sugalló lazítások sokkal lényegesebbé váltak a járvány korlátozásánál. Az augusztus 20-i, minden korábbinál költségesebb fővárosi népünnepélytől a pápalátogatással jelentősebbé vált Eucharisztikus Világkonferencián át, akár a Vadászati Világkiállításig Orbán Viktor vonatkozó döntései mind ezt tükrözik.

Nem ügy, hogy a most lezárult hétvégén kilenc koronavírusban elhunyt volt, míg az előzőn egy sem, a koronavírusos betegek a kórházakban most kétszer annyian, a lélegeztetőgépen lévők több mint háromszor annyian vannak, mint egy hete?

Orbán Viktor, az egészségügy legfőbb irányítója viszont arról beszélt, hogy nem készülnek szigorításokra, de a maszkviselés elrendelésére sem, mert meggyőződésük, hogy csak az oltás ment életet, a maszk és az elszeparálás nem, és a negyedik hullám az oltatlanokat fenyegeti.

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.