2024. április 27. szombat

2021. szeptember 16., csütörtök 12:41

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 16., csütörtök (OS) - Orbánék miatt Magyarország az európai országok utolsó harmadába csúszott le átoltottságban

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ most közzétett adataiból az derül ki, hogy hazánk az adatokat szolgáltató országok harmincas listáján a szégyenletes 21. helyre csúszott le. Ez azt jelenti, hogy Orbánék nullás járványkezelése miatt a legrosszabbul teljesítő harmadba csúsztunk át.
     Úgy látszik, a Fidesz-kormány a járvány negyedik hullámának küszöbén sem tanult még az eddig elkövetett hibákból, és újra magyarok tízezreinek életét veszélyezteti. Ha közpénzmilliárdokat kell ellopni vadászati kiállítások és stadionépítések mögé bújva, az működik, de amikor az emberek tömeges oltását kellene megszervezni, ott már elfogy a tehetség. Mi, európai magyarok továbbra is követeljük Orbánéktól az érdemi megoldások megtételét, a megelőzést és a tömeges oltás megszervezését, mielőtt újabb katasztrófa következik be az országban.

Barkóczi Balázs
a DK szóvivője és előválasztási képviselőjelöltje a XV. kerületben és Újpesten